loading ...
DESCOPERĂ
ÎMPREJURIMI
REZERVĂ
Cauţi o ofertă de cazare sau program şi ai nevoie de ajutor? Vrei să afli unde mai sunt camere libere?
Nu mai pierde timpul, intră în legătură cu noi! Serviciul este gratuit şi fără obligaţii.
 
Cere oferte de la mai multe unităţi de cazare (max. 6)
Cere ofertă de la biroul nostru
RO
ro hu en de
   

  Biserica Franciscană

  LACU ROȘU

  Lăzarea

  Nr. 549

  GPS: 46.75111, 25.53389

  arată pe hartă

  Tel. 1:

  E-mail:    ̶

  trimite mesaj + adaugă în planificator
  Nu avem date despre programul de funcţionare/vizitare!
  Ultima actualizare: 21. Ianuarie 2016
  Biserica Franciscană

  Prezentare generală - Biserica Franciscană Lăzarea

  Cea mai semnificativă mănăstire franciscană a bazinului Giurgeu a fost construită între anii 1669 şi 1752 pe proprietatea donată ordinului călugăresc de către Lázár István, jude regal în secolul XVII. Biserica barocă a franciscanilor a fost construită ca parte dintr-un complex de clădiri, în câteva etape şi terminată în anul 1690.

  În Transilvania, în urma Reformei religioase, ordinele călugăreşti catolice au fost alungate din centrele urbane şi chiar de pe cea mai mare parte a Transilvaniei. Pe timpul domniei lui Apafi Mihály ordinele călugăreşti catolice au fost lăsaţi să-şi desfăşoară activitatea în mod oficial numai în două localităţi transilvane: Șumuleu Ciuc şi Călugăreni. Lăzarea a fost excepţia în regula, unde sub protecţia familiei Lázár, călugării franciscani au găsit un refugiu şi o locaţie unde să-şi întemeieze mănăstirea.

  Mănăstirea care a funcţionat ca şi convent până în anul 1729 a rămas prada flăcărilor de multe ori de-a lungul secolelor XVIII şi XIX, dar de fiecare dată a fost reconstruită.

  În mănăstirea aceasta şi-a desfăşurat activitatea Kájoni János sau Joannes Kajoni, călugăr franciscan. În nişa peretelui de pe biserică se află bustul lui. Pe lângă faptul că a fost preot, cărturar, el fondează prima tipografie de la Șumuleu Ciuc. A fost medic-doctor, un om priceput în ştiinţele ale naturii, compozitor şi muzician, a construit şi a reparat orgi. Dintre orgile construite de el amintim orgile construite pentru bisericile din Călugăreni, Șumuleu Ciuc, Lăzarea şi Odorheiu Secuiesc. Una dintre operele cele mai valoroase se numără colecţia de cântece „Cantinale Catolicum” în limba maghiară, germană şi latină din „Codex Caioni”,  şi cartea „Ierbarul Kajoni”, etc.

  Au fost aici: 0 Tu ai fost aici?
  Vor să revină aici: 0 Vrei să revii aici?
  Vor să ajungă aici: 0 Vrei să ajungi aici?
  Locaţia îi place la: 0 Îţi place locaţia?
  NUME IMPRESII NEGATIVE (0) IMPRESII POZITIVE (0) FOTO TURIŞTI
  Nu sunt impresii adăugate despre Biserica Franciscană.

  Fii primul care adaugă.
  Această secţiune prezintă strict opiniile şi părerile utilizatoriilor siteului şi au fost publicate la cererea şi cu acordul acestora. Tourist Informator face tot posibilul să elimine mesajele defaimătoare, calomnioase sau jignitoare şi nu poate fi tras la răspundere pentru conţinutul acestei secţiuni.
  -
  Au votat 0 persoane
  Votul tău: -
  Adaugă impresia, părerea ta despre locaţie. Schimbul de experienţă ajută şi pe alţi călători să aleagă mai bine. Vă mulţumim.
  Adaugă impresie + fotografii
  Trebuie să fiţi autentificaţi pentru adăugare comentarii şi fotografii despre locaţie!
  what's nearby
  Caută în vecinătate
  • cazări
  • gastronomie
  • servicii
  • atracţii
  • evenimente
  • activităţi recreative
  • trasee
  lorem ipsum
  lorem ipsum dolor lorem ipsum dolor lorem ipsum dolor
  lorem ipsum

  loading ...

  Biserica Franciscană Lăzarea - visitlacurosu.ro

  Biserica Franciscană Lăzarea. Date de contact, hartă acces, prezentare, fotografii şi comentarii despre Biserica Franciscană.