loading ...
DESCOPERĂ
ÎMPREJURIMI
REZERVĂ
Cauţi o ofertă de cazare sau program şi ai nevoie de ajutor? Vrei să afli unde mai sunt camere libere?
Nu mai pierde timpul, intră în legătură cu noi! Serviciul este gratuit şi fără obligaţii.
 
Cere oferte de la mai multe unităţi de cazare (max. 6)
Cere ofertă de la biroul nostru
RO
ro hu en de
acum
azi
mâine
poimâine
 • ×
  activităţi
 • evenimente
 • ×
  Lei
  Euro
  USD
  HUF
 
Salvamont
LACU ROȘU

Bine de ştiut

 

Activitatea A.S."Dancurás" din Gheorgheni se desfăşoară pe următoarele teritorii: Hăşmaşul Mare, Munţii Gurghiului şi Munţii Giurgeului. Pe teritoriul de lucru al Asociţiei există 240 km drum turistic marcat, aproape 100 de trasee de alpinism de diferite dificultate (până la maximum de dificultate), şi mai mult de 100 de trasee de escaladare sportivă. Pe acest teritoriu se află şi şapte piste de schi (mai mult sau mai puţin funcţionale).

Asociaţia a fost înfiinţată în anul 1977 de către domnul Wild Ferenc şi de către domnul Páll Tibor. Între anii 1977 şi 1989 Asociaţia a fost finanţată parţial de către fostul Consiliu Popular al judeţului Harghita. A avut buget anual, bani suficienţi pentru cheltuielile şcolilor de instruire şi pentru instruirea tinerilor candidaţi, pentru întreţinerea traseelor turistice. Membrii echipei de salvamontişti au câştigat mai multe concursuri de specialitate atât în ţară cât şi peste hotare.

Anul 1990 a adus mari schimbări în viaţa asociaţiei. Finanţarea a fost suspendată, turismul regiunii a intrat în impas, exploatarea forestieră a distrus traseele turistice. Câţiva membrii entuziaţi au rămas neînclinaţi şi au încercat menţinerea şi susţinerea asociaţiei (întreţinerea traseelor turistice, supravegherea pistelor de schi).

În anul 1996 s-a reînfiinţat Asociaţia Salvamontistă ca organizaţie non-profit. După discuţii şi negocieri îndelungate cu conducerea oraşului, Asociaţia primeşte iar finanţarea cuvenită. În anul 2002 Primăria Oraşului Gheorgheni a angajat doi salvamontişti profesionişti. Momentan dispeceratul echipei de salvamonţi funcţionează neîntrerupt.

 

Tel: 00-40-724-212-586 

www.salvamontgheorgheni.ro   

 

lorem ipsum
lorem ipsum dolor lorem ipsum dolor lorem ipsum dolor
lorem ipsum

loading ...

Salvamont

Activitatea A.S."Dancurás" din Gheorgheni se desfăşoară pe următoarele teritorii: Hăşmaşul Mare, Munţii Gurghiului şi Munţii Giurgeului. Pe teritoriul de lucru al Asociţiei există 240 km drum turistic marcat, aproape 100 de trasee de alpinism de diferite dificultate (până la maximum de dificultate), şi mai mult de 100 de trasee de escaladare sportivă. Pe acest teritoriu se află şi şapte piste de schi (mai mult sau mai puţin funcţionale). Asociaţia a fost înfiinţată în anul 1977 de către domnul Wild Ferenc şi de către domnul Páll Tibor. Între anii 1977 şi 1989 Asociaţia a fost finanţată parţial de către fostul Consiliu Popular al judeţului Harghita. A avut buget anual, bani suficienţi pentru cheltuielile şcolilor de instruire şi pentru instruirea tinerilor candidaţi, pentru întreţinerea traseelor turistice. Membrii echipei de salvamontişti au câştigat mai multe concursuri de specialitate atât în ţară cât şi peste hotare. Anul 1990 a adus mari schimbări în viaţa asociaţiei. Finanţarea a fost suspendată, turismul regiunii a intrat în impas, exploatarea forestieră a distrus traseele turistice. Câţiva membrii entuziaţi au rămas neînclinaţi şi au încercat menţinerea şi susţinerea asociaţiei (întreţinerea traseelor turistice, supravegherea pistelor de schi). În anul 1996 s-a reînfiinţat Asociaţia Salvamontistă ca organizaţie non-profit. După discuţii şi negocieri îndelungate cu conducerea oraşului, Asociaţia primeşte iar finanţarea cuvenită. În anul 2002 Primăria Oraşului Gheorgheni a angajat doi salvamontişti profesionişti. Momentan dispeceratul echipei de salvamonţi funcţionează neîntrerupt.   Tel: 00-40-724-212-586  www.salvamontgheorgheni.ro