loading ...
DESCOPERĂ
ÎMPREJURIMI
REZERVĂ
Cauţi o ofertă de cazare sau program şi ai nevoie de ajutor? Vrei să afli unde mai sunt camere libere?
Nu mai pierde timpul, intră în legătură cu noi! Serviciul este gratuit şi fără obligaţii.
 
Cere oferte de la mai multe unităţi de cazare (max. 6)
Cere ofertă de la biroul nostru
RO
ro hu en de
acum
azi
mâine
poimâine
 • ×
  activităţi
 • evenimente
 • ×
  Lei
  Euro
  USD
  HUF
 
Canyonig, gorge walking, coborâre în rapel
LACU ROȘU

Bine de ştiut

 

Canyoningul este un sport extrem, relativ recent în România.

Pentru a practica canyoning-ul avem nevoie mai întâi de un cadru natural adecvat. Canioanele sunt un mediu unic. Ele se prezintă ca nişte despicături adânci formate prin acţiunea de erodare a apei în calcar, sau în funcţie de ambianta geologică şi morfologică, pot fi simple văi, ravene, chei, albii profunde străbătute de pâraie sau râuri. Pasajul rezultat este ceva rece, întunecos, modelat în stânci înalte, de multe ori de doar câteva metri lăţime.

În regiunea Lacul Roşu-Cheile Bicazului, canalul stâncos ai pâraielor Bicajel şi Lăpuş este un teren adecvat pentru parcurgerea de canioane. Pentru canyoning însă poate fi adecvat partea de sus, îngustă şi spectaculoasă, a pârâului Sec, dar numai în cazul unei tehnici adecvate şi unui ghid experimentat.

 

lorem ipsum
lorem ipsum dolor lorem ipsum dolor lorem ipsum dolor
lorem ipsum

loading ...

Canyonig, gorge walking, coborâre în rapel

Canyoningul este un sport extrem, relativ recent în România. Pentru a practica canyoning-ul avem nevoie mai întâi de un cadru natural adecvat. Canioanele sunt un mediu unic. Ele se prezintă ca nişte despicături adânci formate prin acţiunea de erodare a apei în calcar, sau în funcţie de ambianta geologică şi morfologică, pot fi simple văi, ravene, chei, albii profunde străbătute de pâraie sau râuri. Pasajul rezultat este ceva rece, întunecos, modelat în stânci înalte, de multe ori de doar câteva metri lăţime. În regiunea Lacul Roşu-Cheile Bicazului, canalul stâncos ai pâraielor Bicajel şi Lăpuş este un teren adecvat pentru parcurgerea de canioane. Pentru canyoning însă poate fi adecvat partea de sus, îngustă şi spectaculoasă, a pârâului Sec, dar numai în cazul unei tehnici adecvate şi unui ghid experimentat.